Brouwerij
Geschiedenis
In 1343 kreeg Venlo haar Stadsrechten en al in de oudste bekende stadsrekeningen wordt melding gemaakt van opbrengsten uit Bieraccijns. Vele eeuwen waren zij wellicht de belangrijkste inkomstenbron van de stad.
Het middeleeuwse Venlo telde meer dan 30 brouwerijen binnen de muren van de stad. Grofweg het huidige historische centrum. Ook de bouw van het markante Stadhuis werd betaald met bieraccijns.
Rond 1900 waren er nog 10 brouwerijen en dit aantal slonk tot dat de laatste brouwerij in 1944 door geallieerde bombardementen verwoest werd. De dorst werd er niet minder om en decennia lang waren de Venlonaren (zonder veel tegenzin overigens) aangewezen op bieren van buiten de stad.
Meest gedronken bier was eeuwenlang bier van het type alt. Dit type bier vindt men nu nog vooral in de geografische driehoek Düsseldorf-Münster-Venlo. Voornamelijk in de Nederrijn dus. Echter in Venlo komt het Altbier in tal van stukken in het archief voor en staat ook steevast bij de diverse types bier op advertenties uit vroeger tijden.

Louis Klaassens
Louis is al 25 jaar een hobbybrouwer en opende in 2004 Limburgs Biercafé De Roeëje Lieuw en in 2012 Biercafé De Klep. Hij lanceerde het biermerk Venloos Paeterke en ontwikkelde speciale bieren zoals de Venlose Vrind. Café De Klep stond vier jaar in de Top-10 van de café Top-100. Als algemeen directeur beheert Louis alle aspecten van een brouwerij.
Roy Meijnen
Roy, deze geboren Achterhoeker, kwam door een Baarlo’s meisje hier in de regio terecht. Na ruim dertien jaar thuis brouwen wist hij van zijn hobby zijn werk te maken en ging hij in dienst als professionele brouwer bij het Eindhovense 100Watt. Na viereneenhalf jaar was hij klaar voor de volgende stap. Als hoofdbrouwer bij Brouwerij De Klep houdt hij zich bezig met alles wat op de brouwvloer gebeurt en zorgt hij ervoor dat de biervaten gevuld blijven.